2013. augusztus 2., péntek

A kaland folytatódik!


Tovább folytatódik Pottermor-os kalandozásunk. Megnyíltak a harmadik könyv legutolsó fejezetei.

És egy még remekebb hír, teljesen megújult a Pottermor! Új kinézet és remek élmények várnak rád.
A "főmenü" teljesen átalakult, eltűnt az eddigi fejezetközpontú rendszer. És egy a Tekergők térképéhez hasonló rendszer vette át a helyét. Ezentúl innen elérheted a főbb funkciókat, mint a párbajszakkör, bájitaltan és innen közvetlen elérhetővé váltak a fontosabb boltok, mint a könyvesbolt vagy a bájital hozzávalókat kínáló patika. De ha csak körül szeretnénk nézni az Abszol úton, hogy nem e nyilt ki egy új bolt akkor ezt is megteheted.

A legfőbb változás a fejezetek rendszerében történt, mostantól alul diafilm szerűen elérhetőek a "momentek". Fejezetek ezentúl is lesznek, csak most már közvetlen a momentba tudunk lépni, és nem kell belépni magába a fejezetbe is.
A "momentek" képkockáin jelek formájában láthatod hogy az adott moment esetleg tartalmaz olvasnivalót(Rowling kiegészítő írásai), vagy ha "mesélős rész" is tartozik hozzá akkor egy kis audiójelet láthatsz a képkocka jobb sarkán.

Az egyik kedvenc változásom, hogy ezentúl a "moment" képkockái alatt látható színes csík jelzi hogy mennyiren fedezted fel azt az adott momentet.
Ez rendkívül leegyszerüsíti a felfedezést ugyanakkor hasznos is ha elakadtál. Érdemes ennek fényében visszanézni minden momentet mert maradhattak még felfedezetlen pontok.


A legvégére pedig egy jelvény is érkezett, a Time-Turner "momentben" fogod megtalálni. Mikor eltűnik a nagy fényesség, a nagyteremben találod magad, a bal oldalon található szobrok lábánál akadhatsz a jelvény nyomára.
Mint a képen is láthatod a jelvény: Montrose Magpies Quidditch nevet kapta.  Egyébként ezt a jelvényt az előző házkupa nyertesei autómatikusan megkapták! Tehát ha a házadnál van a kupa, akkor ne keresd a jelvényt!
Sajnos a jelvény nem kerül bele a Főbb jelvények közé amiket bizonyos feladatok teljesítésért kapsz. Ha megszerezted vagy megkaptad akkor a ládádban(Items) lessz, amit a bal felső részen érhetsz el.
Nektek hogy tetszenek ezek a változások? Írjátok le a véleményeteket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése