2015. január 4., vasárnap

Újdonságok amikről lemaradtál.

Elteltek a Karácsonyi ünnepek és az új év is beköszöntött. Egy kicsit régen írtam már, majdnem több mint egy hónapja. Ezért elérkezettz idő, hogy felfedezzük a sok újdonságot!

Először is talán a legfontosabb, hogy megnyílt az ötödik könyv, s vele az új fejezetek.
Az új fejezetek felfedezése közben újabb érdekes írásokat olvashatsz Rowling tollából, sőt egyes fejezetekben egy "mesemondó" felolvassa az aktuális fejezetet a könyvből, amit egyenlőre csak angol változatban tesz.

Természetesen az új tanév megkezdése előtt be kell szerezned a legújabb tankönyveket, amiket az Abszol úton található könyvesboltban megtehetsz.

A tankönyvek mellett érdemes megnézni az aktuális könyv újdonságokat. Érdekes olvasmányok lehetnek: 
- A kviddics világkupa hivatalos útmutatója
-Dumbledor hadserege( Rita Vitroll tollából)

Ha már könyveknél tartunk, fontos megemlítenem, hogy a  az elmúlt tanévekben elsajátított varázslatok mellett új párbaj varázslatokkal frissült tudástárunk. Az újabb varázslatok közé tartozik a Disarming charm(lefegyverző bűbáj), a Tickling charm(csiklandozó bűbáj) és a Freezing charm(fagyasztóbűbáj). Ezeket a varázslatokat már használhatjátok is a párbajokban.
Ha gyakorolni szeretnétek akkor a Standard Book of Spell Grade II tankönyvben megtalálhatjátok őket.

Többek között új kihívások is érkeztek amik teljesítésével új jelvényekkel gazdagodhatsz.

Kapcsolódva az új párbajvarázslatokhoz az új jelvény megszerzéséhez egy párbajban le kell győznöd az ellenfeledet az új varázslatok egyikvél(fent említettem) amik a következők: 
-Disarming charm(lefegyverző bűbáj)
-Tickling charm(csiklandozó bűbáj) 
-Freezing charm(fagyasztóbűbáj)
Tehát ha a felsorolt bűbájok valamelyikével megnyersz egy párbajt akkor megkapod a jelvényt! A jelvény neve a Charming Dueller!

A következő jelvényt úgy érdemelheted ki ha zsinórban megfőzöl két különböző bájitalt a Book of Potion-ből. Fontos hogy mind a kettőnek egymás után sikerülnie kell és csak különböző bájitalok elkészítésével érdemelheted ki a jelvényt!


A jelvény neve a Practical Potion-Maker. Fontos megemlítenem, hogy a Book of Potion-t elöbb meg kell vásárolnod az Abszol úton. A könyv tartalmazza a doxicid elkészítésének menetét. Az új bájitalhoz természetesen új alapanyagok is tartoznak, melyeket a fejezetek felfedezése közben megtalálhatsz de meg is vásárolhatod a patikában.

Ezekkel az újdonságokkal és kalandokkal vár a Pottermore.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése